Wachtebeke
Residentie Kloosterhof
Architect Koen De Groote

Herbestemming in haar zuiverste vorm!

 
Herbestemming in haar zuiverste vorm!

De Residentie Kloosterhof te Wachtebeke is wat men kan noemen een zuiver herbestemmingsproject waarbij de “residentiële” factor voor 100% werd behouden, maar waar van een groepsbewoning werd overgegaan naar een meergezinswoning. 
 
Uiteindelijk werd het kloostergebouw in haar geheel bewaard maar ontdaan van een aantal latere, niet-passende toevoegingen. Het geheel omvat op heden 40 appartementen. Een mix van verschillende woonoppervlaktes en grotere en kleinere appartementen heeft ook het beoogde effect gehad op een goeie mix van jonge en oudere bewoners. De wisselwerking die hieruit is ontstaan is generatieoverstijgend en heeft de goede verstandhouding onder de bewoners enkel positief gestimuleerd.
 
 
Er werd in samenspraak met de gemeente Wachtebeke gekeken hoe zo ecologisch mogelijk kon worden omgegaan met dit project, waarbij het volledig hergebruiken van het gebouw zonder toevoeging van nieuwbouw al een hele opgave was. Daarnaast werd slim omgegaan met de waterhuishuiding, het elektriciteitsverbruik en de open ruimte.

Het project is volledig uitverkocht!

4.500 m2

Totale oppervlakte
van het project

40

Woonunits

52

Parkeerplaatsen
 
 

Monument Real Estate is steeds op zoek naar TERREINEN, GEBOUWEN, SITES ... die in aanmerking kunnen komen voor herbestemming en/of ontwikkeling.

Wenst u te weten wat wij voor u kunnen betekenen voor uw bouwproject? Aarzel niet en neem contact met ons op.

contacteer ons