Chapelle-lez-Herlaimont
Mijnsite wordt woonerf
Open Architects

 
Chapelle-lez-Herlaimont nabij Charleroi, is net als zoveel dorpen en gemeenten in de Borinage, gemerkt met de restanten van het koolmijnverleden in ons land. Op de site Ste Catherine, stonden eertijds nog enkel het hoofdmijngebouw en de liftschachten die leidden naar de onderliggende mijngangen.

De terreinen bleken uiteindelijk goed gelegen te zijn als mogelijk ontwikkelingsgebied voor huisvesting en kantoren. In overleg met de lokale overheden werd geopteerd voor een moderne gebouwencomplex in U-vorm gelegen rond de oorspronkelijke kern van dit kleine ontginngingsveld.
 
 
Hier kon niet anders dan geopteerd worden voor een nieuwbouw verhaal. De ondergrondse situatie werd volledig in kaart gebracht en vanuit deze kennis werd het stabiliteitsplan opgebouwd. Een huzarenstuk!

In de zeer nabije toekomst rijzen hier 3 woonblokken uit de grond met een kantoorgedeelte en ondergrondse parkings. In totaal zullen hier ca. 70 gezinnen hun intrek kunnen nemen.

1.000 m2

Kantoorruimte

80

Appartementen

3

Woonblokken
 
 

Monument Real Estate is steeds op zoek naar TERREINEN, GEBOUWEN, SITES ... die in aanmerking kunnen komen voor herbestemming en/of ontwikkeling.

Wenst u te weten wat wij voor u kunnen betekenen voor uw bouwproject? Aarzel niet en neem contact met ons op.

contacteer ons