Luik
Couvent de la Chartreuse
Architectes AssociƩs S.A. & T.G.I.

Van 14e eeuws Couvent naar 21e eeuwse rust- en verzorgingssite

 
Van 14e eeuws Couvent naar 21e eeuwse rust- en verzorgingssite

In Luik heeft Monument Real Estate NV, een vroegere kloostersite, Couvent de la Chartreuse, aangekocht en ontwikkeld, met als doel deze site om te bouwen tot een volledig geïntegreerde rust- en verzorgingssite, in samenwerking met haar partner (Vulpia Care – Kalmthout).
 
Dit historische pand met diverse zijvleugels werd rigoreus ontdaan van de latere toevoegingen zodat op de locatie op heden duidelijk de historische gebouwen tot hun recht komen en duidelijk werden afgetekend ten opzichte van een zeer moderne aanbouw. 

In de architectuur van het gehele complex werd rekening gehouden met de historiciteit van de site en de bestaande gebouwen, en werd in de “kloostertraditie” een nieuwbouw annex voorzien in U-vorm tegenaan de bestaande hoofdvleugel. Daardoor werden traditie en noodzakelijkheid van de nieuwe functie met elkaar verenigd.

Architectuur, historie, bouwmaterialen & speciale technieken werden volledig op mekaar afgestemd

 
Architectuur, historie, bouwmaterialen & speciale technieken werden volledig op mekaar afgestemd

Het in ere herstellen van de historische relikten (o.a. de nog steeds aanwezige medaillons van de voormalige abten boven elke binnendeur van de pandgang; historische bouwelementen; waardevolle ornamenten; etc…) ging gepaard met de installatie van een zeer modern en ingenieus systeem ten behoeve van het operationele karakter binnen deze specifieke branche van de zorg voor senioren. Op heden is dit Rust- en Verzorgingstehuis operationeel en bedient het 154 residenten en 32 flatbewoners.
 

12.000 m2

Totale oppervlakte
van het project

150

Kamers RVT

32

Assistentieflats
 
 

Monument Real Estate is steeds op zoek naar TERREINEN, GEBOUWEN, SITES ... die in aanmerking kunnen komen voor herbestemming en/of ontwikkeling.

Wenst u te weten wat wij voor u kunnen betekenen voor uw bouwproject? Aarzel niet en neem contact met ons op.

contacteer ons