Bornem - Abdij
Atelier voor Stedelijke Architectuur Gent

 
Op deze wonderlijke site verschijnen binnenkort 32 appartementen (een samenwerking tussen Monument Real Estate, Monument Vandekerckhove en Atelier voor Stedelijke Architectuur).

Op 16 augustus 2017 starten officieel de restauratiewerkzaamheden. Vanaf het najaar van 2017 zal in een eerste fase het gedeelte Parkappartemenen (= herbestemming van de voormallige stallingen) worden gecommercialiseerd.

Vanaf eind september start de verkoop van de Parkappartementen. In een volgende fase wordt dan gestart met verkoop van de Abdijappartementen.

Er is keuze uit één- tot drieslaapkamerappartementen, waarvan 70% rolstoeltoegankelijk, 80% met buitenruimte en oppervlaktes tussen de 80 - 175m²! Er zullen voldoende parkeerplaatsen zijn (overdekt en in openlucht). 

Het doel is de cultuurhistorische, landschappelijke en ecologische waarden van de typische abdij en tuin te behouden, beschermen, herstellen en ontwikkelen. De herbestemming is dan ook een zachte herbestemming. Alle waardevolle elementen worden gerecupereerd, met respect voor kleine details.
Het park moet eveneens zijn ecologische, landschappelijke en sociale functie blijven vervullen.

Het komt er vooral op neer om hedendaagse ontspanningsmogelijkheden aan te bieden binnen dit historisch kader en binnen de historische structuur. behoud van historische artefacten zoals de welput en kunstwerken maken deel uit van het schrijven van de historiek!

Groener kan niet, wonen in een park van ongeveer 6,5 hectare!
Er wordt sterk ingezet op duurzame elementen, o.a. de tuin (deels als gemeenschappelijke tuin, deels als gemeenschappelijke boomgaard en deels als volkstuin).
Het project richt zich op alle leeftijden (senioren, medioren, jonge gezinnen) en alle gezinssamenstellingen. We streven - door de variatie in oppervlakte - naar een goede mix!

Hemels wonen in een abdij!

 
 

1603

oorsprong abdij

32

appartementen

+/- 5200 m┬▓

renovatie & restauratie
 
 

Geïnteresseerd in dit project?

Heeft u een specifieke vraag? Wenst u te weten wat wij voor u kunnen betekenen voor uw bouwproject? Aarzel niet en neem contact met ons op.

contacteer ons