Doornik
Sept Fontaines I

 
De voormalige kazerne Sept Fontaines te Doornik, werd herbestemd naar een gemengd project: wonen en werken.

Op de gelijkvloerse en bovenste verdieping werden kantoren ingericht die in hun geheel worden ingenomen door de Federale OverheidsDienst Justitie. Op de 1e en 2e etage werden, gezien de constellatie van het gebouw, zonder veel ernstige ingrepen, ruime appartementen ingericht die ondertussen alle zijn verkocht. Huzarenstuk van dit herbestemmingproject was de inrichting van een volledig ondergrondse verdieping, bestemd voor auto’s en privatieve bergingen. Deze is via een nieuw aangelegd hellend vlak toegankelijk zowel voor- als achteraan het project. De gehele ingreep heeft nooit afbreuk gedaan van de historiciteit van het gebouw. De impact van de ingrepen werden tot een minimum herleid waardoor de architecturale uitstraling van de vroegere kazerne nog steeds is was ze ooit was…

De 5 aparte toegangen van het gebouw verlenen zowel de bewoners als de werknemers van het kantorencomplex de mogelijkheid om zonder elkaar te “hinderen” het gebouw, het appartement of de werkplek te betreden. Bij elke entree werd een lift en trappenkoker voorzien die de ondergrondse verdieping met alle bovenliggende entiteiten verbindt.

Sept Fontaines mag in Doornik terecht als één van de meest geslaagde herbestemmingprojecten worden bestempeld.

16

Appartementen

1600 m²

Kantoren

4800 m²

Ontwikkelde oppervlakte
 
 

Monument Real Estate is steeds op zoek naar TERREINEN, GEBOUWEN, SITES ... die in aanmerking kunnen komen voor herbestemming en/of ontwikkeling.

Wenst u te weten wat wij voor u kunnen betekenen voor uw bouwproject? Aarzel niet en neem contact met ons op.

contacteer ons